Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Související fórum "fekální transplantace" najdete pod Léčebnými metodami zde: http://ereska.net/viewtopic.php?f=20&t=279

Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod Franta » 20 lis 2017 11:07

https://www.eurekalert.org/pub_releases ... 111417.php

....
.....
Příliš mnoho soli v potravinách může podpořit hypertenzi a může mít dokonce negativní dopad na průběh autoimunitních onemocnění, jako je roztroušená skleróza (MS). Nyní Müller a jeho tým prokázali, že přebytečná sůl decimuje laktobacily ve střevě, zatímco krevní tlak stoupá a počet pomocných buněk Th17 se zvyšuje. Tyto imunitní buňky jsou spojeny s hypertenzí a autoimunitními chorobami, jako je RS.

Když se zvířatům podával probiotické laktobacily kromě diety s vysokým obsahem soli, frekvence TH17 pomocných buněk se opět snížila a poklesl krevní tlak. Probiotika také zmírňovaly klinické příznaky experimentální autoimunní encefalomyelitidy, což je model onemocnění u MS.

Vědci tak identifikovali mikrobiom jako důležitý faktor v onemocněních postižených solí. Vedoucí autor a vědec ECRC Dr. Nicola Wilcková říká: "Bakterie střev ovlivňují hostitelský organismus a imunitní systém je také velmi aktivní ve střevě."

Müller a Wilck spolupracovali s interdisciplinárním výzkumným týmem včetně profesora Ralf Linker z FAU Nürnberg-Erlangen, vědců z Massachusetts Institute of Technology (MIT) v Bostonu, USA, z laboratoře Evropské molekulární biologie (EMBL), Heidelbergu, University of Regensburg a Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) v Hasseltu v Belgii. Německé centrum pro kardiovaskulární výzkum (DZHK) rovněž podpořilo studii.

Pilotní studie s lidskými testovanými subjekty

Kromě pokusů na myších výzkumníci také vyšetřili bakteriální komunitu v zažívacím traktu dvanácti zdravých mužů, kterým každý den dostávalo šest dalších gramů soli za dva týdny. Jelikož testované subjekty si jinak zachovaly své obvyklé stravovací návyky, zhruba zdvojnásobily denní příjem soli. Také zde laktobacily reagovaly citlivě. Většina z nich již nebyla detekovatelná po 14 dnech zvýšeného příjmu soli. Současně vědci zjistili, že krevní tlak probandů vzrostl a počet pomocných buněk Th17 v krvi se zvětšil.

Průzkumné objevy terapie

Role, kterou hrají bakterie v nejrůznějších chorobách, se stává stále důležitějším zaměřením výzkumu. Ovšem jak organismus interaguje s střevní flórou je stále ještě velmi neznámý. "Naše studie přesahuje pouze popis změn způsobených solí. Chceme zvážit vzájemně provázané procesy," říká Müller. Ale doposud se jim nedaří přesně objasnit přesné interakce, vysvětluje. "Nemůžeme vyloučit možnost, že existují další bakterie citlivé na sůl, které jsou stejně důležité."

Nové nálezy skutečně nepotvrdily léčebný účinek laktobacilů, které se vyskytují ve fermentovaných potravinách, jako je zelí, jogurt a sýr. Neuroimunologista profesor Ralf Linker poznamenává: "Roztroušená skleróza může být jednou z chorob citlivých na sůl, které bychom mohli v budoucnu léčit individuálně přizpůsobenými probiotiky jako doplněk k standardním imunoterapii." Probiotika Lactobacillus tohoto druhu mají terapeutický potenciál.

To bude brzy v ECRC zkoumáno, říká Wilck. "Plánujeme studium krevního tlaku s lidskými subjekty: dvojitě slepé s větším počtem účastníků obou pohlaví a placebem." Poté mohou začít uvažovat o terapeutické aplikaci probiotik.


Automatický Překlad (hned v nadpisu je chyba - ne Čichové ale střevní):
https://translate.google.com/translate? ... 111417.php
Uživatelský avatar
Franta
 
Příspěvky: 2423
Registrován: 14 úno 2013 09:47
Bydliště: Jižní čechy

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod schutzmeister@iex.cz » 21 lis 2017 11:09

Celé to má tu chybku, že příjem soli prakticky nesouvisí s tlakem.
Tlak je regulován hormony nadledvin dle vody a iontů v krvi. Kdo má dobré ledviny, nebude mít s tlakem žádný problém. Taky je regulováno samotné vstřebávání iontů, nejen soli = Na.
Jsou lidé, kteří dokonce, jak říkal náš endokrinolog, můžou pít mořskou vodu a budou mít nízký tlak. Přesto mají RS, jako moje žena.
Spojitost s RS je nesmysl, stejně jako strava a jiné potravní diety. Když je genetika dobře nastavená, nemá problém. A když ne, má to každý jinak a nemá to souvislost s RS.
schutzmeister@iex.cz
 
Příspěvky: 306
Registrován: 06 led 2014 19:42

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod Franta » 21 lis 2017 16:42

Ono těch příčin bude patrně víc najednou.

Studie ve druhé fázi prokázala že lék proti krevnímu tlaku simvastatin snižuje atrofii mozku u RS pacientů skoro o 50%.

Na sůl mají lidi různé mechanismy, které jí z těla odstraňují.
Snadno si dovedu představit že sůl nemají rády střevní bakterie a také si dovedu představit, že regulace u někoho nemusí dobře fungovat.
Proto jsou studie aby vše prověřily a jsou třeba i kdyby se to ukázalo jako mylná zpráva.

Jináč já osobně naprosto sdílím přesvědčení některých vědců, že RS, nebo klíč k vyléčení je ve střevech.
Uživatelský avatar
Franta
 
Příspěvky: 2423
Registrován: 14 úno 2013 09:47
Bydliště: Jižní čechy

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod schutzmeister@iex.cz » 22 lis 2017 11:22

Simvastin je proti vysokýmu cholesterolu, ne tlaku, může pomoc lepšímu prokrvením snížením cholesterových nánosů v cévách. Dobré prokrvení má antibakteriální efekt. Ale zase, někdo může mít cholesterol v cajku.
Ta studie ale tuším nakonec propadla.
Se střevama naprostý souhlas, ale sůl je klamný cíl.
schutzmeister@iex.cz
 
Příspěvky: 306
Registrován: 06 led 2014 19:42

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod Lorain » 22 lis 2017 13:51

Pokud to sem nepatří, smažte to. Ale... prosím, jak jste na tom s cholesterolem? pozorujete nějakou závislost mezi hladinou cholesterolu a vaším subjektvním cítěním se souvisejícím s RS? Od mládí mívám cholesterol hraniční až vyšší. I když jsem celkem příkladný zdravojedlík. Odjakživa, nyní snad až příliš.
Lorain
 
Příspěvky: 76
Registrován: 04 led 2016 13:44

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod dulca » 22 lis 2017 19:57

Cholesterol naprosto v normě. Kdyz mi malinko vylezl, stacilo zacit jist tucny, vejce a srovnal se. Jinak me na sklidneni a regesi nasledku pomaha léčení vsech neuroinfekci, borelie, chlamidie, bartonela atd. To na co mi kdysi v RS centru cpali kortaky tak mi léčí antibiotika a bez následků z cehos odvozuji, ze o RS lekari vubec nic neví a kaslou na léčbu neuroindekci.
dulca
 
Příspěvky: 480
Registrován: 17 úno 2013 00:42

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod schutzmeister@iex.cz » 23 lis 2017 10:41

Dulčo, oni na to nekašlou, oni o tom nemají anung. To je ta specializace. A RS na infekční nepatří. Tedy zatím.

Na cholesterol tu asi není kolonka. Jo, vyšší zhoršuje stav, tedy i RS. Ale řekněme celkový někde nad 6.A statiny jsou problematické - což je mimochodem zajímavé vzhledem k hore uvedené statinové studii. Protože myelin je tvořený cholesterolem. Je to ale složitý téma. Hraničního bych se nebál.
schutzmeister@iex.cz
 
Příspěvky: 306
Registrován: 06 led 2014 19:42

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod dulca » 23 lis 2017 23:33

schutzmeister@iex.cz píše:Dulčo, oni na to nekašlou, oni o tom nemají anung. To je ta specializace. A RS na infekční nepatří. Tedy zatím.

Na cholesterol tu asi není kolonka. Jo, vyšší zhoršuje stav, tedy i RS. Ale řekněme celkový někde nad 6.A statiny jsou problematické - což je mimochodem zajímavé vzhledem k hore uvedené statinové studii. Protože myelin je tvořený cholesterolem. Je to ale složitý téma. Hraničního bych se nebál.


Bohuzel o tom vi...a serou na to. Vim, ze jedna imunolozka na to kdysi upozornovala v te dobe doc. Havrdovou a ta se postarala, aby byla odejita a ona se mohla vrhnout na busnis drahych leku a zakládání RS center.
dulca
 
Příspěvky: 480
Registrován: 17 úno 2013 00:42

Re: Střevní baktérie jsou citlivé na sůl

Příspěvekod Franta » 24 lis 2017 00:09

schutzmeister@iex.cz píše:Ta studie ale tuším nakonec propadla.

Ta studie na simvastatin nepropadla. Ale třetí fázi klinických zkoušek nechce žádná farmaceutická firma financovat, protože se na tom léku nedá vydělat kvůli propadlé patentové ochraně.
https://ereska.net/viewtopic.php?f=6&t=2380
Uživatelský avatar
Franta
 
Příspěvky: 2423
Registrován: 14 úno 2013 09:47
Bydliště: Jižní čechy


Zpět na Střevní baktérie - mikroflóra

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník