Pro pobavení, ale k tématu (pouze anglicky)
"Pohádka" o baktériích a vlivu na zdraví (pusťte si video).
http://www.npr.org/blogs/health/2013/11 ... -our-minds
Včera jsme o tom doma přemýšleli, že vlastně ve všem máme nějaké desinfekční prostředky - ve vodě chlór, ovoce, zelenina vše se desinfikuje a možná si v naší moderní civilizaci desinfikujeme i vlastní střeva, nemluvě o ATB atd.
Jako vhodný "Probiotický koktejl" mě napadá ajurvédské Lassí dělané z domácího jogurtu. Číňani tradičně jedí probiotické Kimčí - kvašenou zeleninu. U nás se jedlo kysané zelí. Oslabení mají pravidleně.
Dle výpočtů obsahu baktérií v jogurtu* - se dá 1dna 2miliardová, docela drahá kapsle BioKultu rozmnožit přes noc cca 150x, na 300 miliard baktérií v 1 deci mléka (=množství pro malé lassí)
Recepis:
Do hrnku 1dc mléka/kokosového mléka (+1x lžička cukru/medu u kokosového) + 1x kapsle probiotik (někdo mléko předtím převařuje)
V zimě stačí nechat na topení, v létě jogurtovač/trouba, nejlépe 8-24 hodin (kokos 24 hod).
Pak stačí řádně rozmixovat s 2 deci vody (lze ochutit, máta, ovoce, koření..)
Pije se nejlépe po obědě nebo jako svačina.
*
http://www.scdiet.net/healingcrow/Heali ... iracy.html