masha píše:Hezký večer,
vzhledem k tendenci (zejm. nováčků) hledat informace o účincích a vedl. účincích léků,které berou/budou brát, tak přidám svou zkušenost vedl. účinků (jedna je právě čerstvá).
- okamžitá pachuť v puse (vedoucí k mírnému nechutenství a značné žízni)
- mírné eufristické stavy (tj. ráno nakapáno a po zbytek dne jsem jsem nadprůměrně pozitivistická

- zároveň zvýšená energie (tj. chuť si zasportovat...) a také v práci ze mě měli radost

- značné zvýšení tlaku (první hodnota o 20bodů, druhá hodnota o cca 5-10), to asi vysvětluje i ty rudé tváře a zvýšenou energii
- strach, že člověk oteče bych také z mé osobní zkušenosti chtěla všem zmírnit: já při Sol-Medrolu spíše hubnu (jídlo fakt nechutná + energie se víc hýbat, což ale s vysokým tlakem zas plnohodnotně nejde

)
- jako negativní vlastně můžu zmínit jen drobnou nespavost (ale to je u mě vlastně standard).
Asi se teď ohradí řada lidí s jinou zkušeností, zkrátka podotýkám že člověk je individuum!!
Máš pravdu, vše je individuální. Když jsem brával při atace po infusích 3 g SoluMedrolu ještě delší dobu tbl. Medrolu, jehož dávka se po týdnu postupně snižovala až na nulu, tak jsem na sobě pociťoval obrovskou aktivitu s chutí udělat cokoliv. V práci se taky na mě dívali, jako bych měl v sobě nějaký booster, který mě žene vpřed. Navíc jsem v tomto období měl velký hlad a chuť k jídlu, takže "věnec" knedlíků a přidávání si byl u mě v tomto období standard. To se samozřejmě typicky projevilo v "nafouklém" obličeji. Vše vymizelo a vrátilo se do původních kolejí, když jsem Medrol dobral.
Nyní se při atace dává jen puls SoluMedrolu nejčastěji v dávce 3 g a po jeho i.v. aplikaci se už dávka kortikoidů postupně nesnižuje. Jsem laik, ale myslím si, že dávka 3 g (1x1 g a 4a500 mg) musí být pro tělo velká zátěž, která by se měla snižovat postupně, aby to pro tělo nebyl takový velký skok.
Zdravím