Stránka 11

Borůvky

PříspěvekNapsal: 10 úno 2014 07:42
od Franta
starší článek:
Fialové plody tak jako borůvky a pití zeleného čaje může pomoci zadržet nemoci včetně Roztroušené sklerozy, Alzheimra a Parkinsna říká zpráva z University of Manchester.
Nový výzkum profesora Douglasse Kella, který byl publikován v časopise Archives of Toxicology odhalil, že většina oslabujících nemocí je z části zapříčiněna ve špatně-vázaném železe, které je příčinou nebezpečných toxinů, které mohou reagovat s částmi živého systému.
Tyto toxíny nazývané hydroxylové radikály jsou příčinou mnoha druhů degenerativních onemocnění v různých částech těla.
K tomu aby se tělo ochránilo od těchto nebezpečných druhů špatně vázaného železe tak je zdravé jíst výživu známou jako chelátory železa, které mohou železo pevně navázat.
Jasně zbarvené ovoce a zelenina jsou perfektní zdroje chelátorů, tak jako je zelený čaj, s fialovým ovocem je považovaná nejlepší šance vázat železo efektivně.
Profesor Kell poznamenává že červené víno, ač jsou veřejnosti známé jeho výhody, funguje jinak a nemá podobné výhody.
Obrázek
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 083541.htm