Sůl může být rizikový faktor RSky.

Ověřené i ne úplně ověřené přírodní či běžné substance, které by mohly pomáhat, ale i škodit. Také alternativní medicína, různé diety, strava. Ověřené i ne zcela ověřené alternativní teorie.

Sůl může být rizikový faktor RSky.

Příspěvekod Franta » 09 kvě 2013 14:35

Obrázek: Imunitní buňka leží na posteli z nanovláknových jehel. Mikroskopické bodliny které jsou použity k doručení genetického materiálu který může zkrotit genetickou aktivitu v buňkách, dovolují vědcům pochopit jejich funkci.
Obrázek

To co začalo jako podrobná studie vnitřní funkce jednoho druhu imunitní buňky přivedla dva týmy výzkumníků z Nové Anglie k překvapujícímu pohledu: hodně slaná dieta může zvyšovat riziko autoimunitních chorob tak jako RSka a lupénka.

Vědci hlásili ve středu, že objevili enzym který, když je vystaven soli, způsobuje že se běžné imunitní buňky přemění na patogenické chrlící zánětlivé bílkoviny které jsou spojovány s autoimunitními chorobami. Geneticky modifikované myši k vyvivinutí určité formy RSky se vyvinula více vážnější choroba když byla krmena vysoce slanou dietou.

Zcela netušené spojení potřebuje další studii; Nikdo zatím neví zdali zastavení příjmu soli zabrání autoimunitním nemocem. Mnoho z těchto nemocí - ve kterých je obrana vlastního těla zmatená - je na vzestupu.

"byl jsem docela vzrušený, když jsem viděl tuto práci," řekl Dr. Lawrence Steinman, a professor of neurology at Stanford University a který nebyl zapojen do výzkumu.
Steinman pánuje tento rok spustit klinickou zkoušku léku pro RS pacienty který má sice rozdílné cíle, ale příbuzný proces zapletený do regulace soli. "Tak pevně věřím že ta sůl je podstatou, že to tlačím na kliniku (do klinické studie)."

Celý článek nyní asi překládat nebudu protože nevím jestli zcela chápu každou větu, tak jen ve zkratce. Na obrázku je imunitní buňka která leží na destičce s hroty z nanovláken na které ji vědci zkoumají a pomocí níž do ní mohou vědci vpravit genetický materiál který v ní může umlčet specifické geny a tak jí lépe prozkoumat.
Vpravili do ní zřejmě sůl a objevili, že se gen SGK1 stal více aktivní a imunitní buňky měnil na buňky TH17 a zvýšilo to produkci zánětlivé bílkoviny.
Osobně myslím že tu sůl dali na ty hroty z nanovláken a tak se dostala do imunitní buňky.


http://www.boston.com/news/science/blog ... /blog.html

článek na toto téma který jsem zde psal před měsícem:
http://ereska.net/viewtopic.php?f=17&t=320
Uživatelský avatar
Franta
 
Příspěvky: 2423
Registrován: 14 úno 2013 09:47
Bydliště: Jižní čechy

Zpět na Přírodní léky, substance a běžně dostupné doplňky stravy - výzkum, zjištění, objevy ; vitamíny a alternativní medicína

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron