Stránka 22

Re: potravinové intolerance IgG4

PříspěvekNapsal: 27 úno 2018 18:29
od elwex
Po roce přináším aktuální informace o mém stavu po opuštění diety:

S dietou jsem se velmi zlepšil. Pak jsem ale v prosinci 2017 začal zařazovat do jídelníčku i běžná jídla včetně lepku, mléka atd.
Ale pořád jsem jedl zdravě s hodně zeleninou a olivovým olejem. A po dvou měsících od začátku porušování diety přišla ataka. Po šesti letech.
Doktorky v RS centru se o dietě vyjadřují opatrně, v jejím ukončení nevidí příčinu ataky. Shodují se ale na tom, že třeba mléko, lepek a cukr mohou při RS spíše škodit.

Ale mě to motivuje držet dietu znova a tentokrát doživotně. Budu jíst jen zeleninu, ovoce, maso, ryby, olivový olej, jáhly, quinou, rýži, kukuřici a nějaké oříšky, lněná semínka.
Takováto dieta je dle doktorek z RS centra vhodná. Žít se tak dá, ryby mám rád, nejen pečená zelenina z trouby je delikatesa...

Re: potravinové intolerance IgG4

PříspěvekNapsal: 26 bře 2018 11:25
od MS-warrior
A těch šest let na dietě byl stav stabilizovaný (myšleno bez pocitového zhoršení)? Co nové ložiska za těch 6 let na dietě na MR? Byl k tomu nějaký sport?

Re: potravinové intolerance IgG4

PříspěvekNapsal: 26 bře 2018 12:05
od elwex
Na dietě jsem byl pouze 1 rok - viz předchozí příspěvky. Bez ataky a jen s velmi mírným postupným zhoršováním těch 6 let. Ale při dietě se mi stav naopak zlepšoval. Na MRI jen velmi mírné zhoršení.
Poslední cca 3 roky když je venku příznivé počasí, tak jezdím cca 2x až 3x týdně do práce 15km a zpět 15km na elektrokole, v zimě občas eliptický trenažer a cvičení s činkama.