Zvyšují průmyslově zpracované potraviny riziko autoimunity ?

Ověřené i ne úplně ověřené přírodní či běžné substance, které by mohly pomáhat, ale i škodit. Také alternativní medicína, různé diety, strava. Ověřené i ne zcela ověřené alternativní teorie.

Zvyšují průmyslově zpracované potraviny riziko autoimunity ?

Příspěvekod Franta » 07 led 2016 00:19

Mohou průmyslově zpracované potraviny zvýšit riziko autoimunitních nemocí

Nejméně 7 potravinových aditiv může oslabit obranu střev před toxíny.

Prof. Lerner a Dr. Matthias si všimli že je v posledních letech na vzestupu výskyt autoimunitních nemocí a spotřeba průmyslově zpracovaných potravin. V této studii si dali za cíl určit zdali tam existuje spojení.

Konkrétně se výzkumníci podívali na některá aditiva v průmyslově zpracovaných jídlech (která jsou použita ke zlepšení chuti, struktury a doby expirace) ovlivňují střeva a vývoj autoimunitních nemocí.

Tým vysvětluje, že mnoho autoimunitních nemocí je spuštěno dysfunkcí "těsných spojů" ve střevě, které jsou těsněním mezi buňkami epitelu, které chrání sliznici - kterou je potažen trávicí trakt (střeva) která pomáh aby se potraviny dostaly skrz.

Normálně fungující těsné spoje pomáhají chránit imunitní systém před bakteriemi a před jinými cizími organismy, ale poškození těchto těsných spojů může vést k tomu co je nazýváno "propustné(netěsné) střevo" - ve kterém mohou toxiny vstoupit do krevního oběhu, což potenciálně vede k vyvinutí autoimunitních nemocí.


Ve studii zmíněné v článku výzkumníci identifikovali nejméně 7 běžných potravinových aditiv
- glukóza
- gluten
- sodík
- rozpouštědla tuků
- organické kyseliny
- nanometrické částice
- mikrobiální transglutaminase (enzym používaný jako potravinová bílkovina "glue")

Na základě těchto objevů tito výzkumníci naznačují, že průmyslově zpracované potraviny mohou zvyšovat riziko autoimunitních nemocí.

....

http://www.medicalnewstoday.com/articles/304645.php
Uživatelský avatar
Franta
 
Příspěvky: 2423
Registrován: 14 úno 2013 09:47
Bydliště: Jižní čechy

Re: Zvyšují průmyslově zpracované potraviny riziko autoimuni

Příspěvekod Petr75 » 07 led 2016 18:07

Vrtá mi hlavou jestli jsou zde nějaké souvislosti: Cukr-blog (cztorrent) a tahle studie http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12849268

Dokument - http://www.csfd.cz/film/288340-cukr-blog/prehled/
Studie text - .. u Japonské populace narozené po modernizaci v roce 1960, se poměr konvenční opticospinal RS rapidně zvýšil ..
Uživatelský avatar
Petr75
 
Příspěvky: 2672
Registrován: 17 úno 2013 08:58
Bydliště: Rychnovsko

Re: Zvyšují průmyslově zpracované potraviny riziko autoimuni

Příspěvekod Petr75 » 09 led 2016 11:18

Jen tipuji: Nejvyšší míra stresu a nedostatek cukrovinek ...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20086022 Cz https://translate.google.cz/translate?h ... rev=search

Negativní vztah k exacerbaci symptomů sklerózy multiplex (OR = 0,1, 95% CI = 0.02-0.5)... Naše zjištění ukazují na spojení mezi "přímé zvládání a plánování" a snížením relapsů během války.


Propaganda ve studii :?: .
Možné souvislosti se stravou - jen moje teorie, myšlenky. Všechno je nejspíš jinak, fakt nevím. Uvidíme časem.
Uživatelský avatar
Petr75
 
Příspěvky: 2672
Registrován: 17 úno 2013 08:58
Bydliště: Rychnovsko

Re: Zvyšují průmyslově zpracované potraviny riziko autoimuni

Příspěvekod Petr75 » 01 kvě 2016 20:52

Uživatelský avatar
Petr75
 
Příspěvky: 2672
Registrován: 17 úno 2013 08:58
Bydliště: Rychnovsko


Zpět na Přírodní léky, substance a běžně dostupné doplňky stravy - výzkum, zjištění, objevy ; vitamíny a alternativní medicína

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron