Stránka 11

Rizikové faktory prostředí u RS

PříspěvekNapsal: 07 črc 2016 14:59
od Petr75
6/2016
Isfahán, Írán
Dosažení významného vztahu mezi stresem, historii infekce a spotřebou mléka.
Studie která zdůrazňuje důležitost rizikových faktorů životního prostředí u RS patogeneze.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27376037 Cz https://translate.google.cz/translate?s ... edit-text=

Stres / Spalničky / Mléko

Re: Rizikové faktory prostředí u RS

PříspěvekNapsal: 11 črc 2016 21:24
od Coria
Jo, tak já jsem býval typický vystresovaný konzument mléka. Ráno pěkně corn flakes s mlékem, na svačinu bagetu s máslem, na odpolední svačinu jogurt a večer chleba se sýrem :D Dnes už jsem víc jak rok bez mléka a čehokoliv, co ho obsahuje, ale asi už je pozdě :) Stresu se ale nevyhnu...

EDIT: Když si to čtu znova, chápu to správně, že lidi s bohatší historií konzumace mléka měli menší výskyt RS? To by snad bylo poprvé co někdo k takovému závěru došel..

Re: Rizikové faktory prostředí u RS

PříspěvekNapsal: 12 črc 2016 08:43
od vychodocech
Coria píše:Jo, tak já jsem býval typický vystresovaný konzument mléka. Ráno pěkně corn flakes s mlékem, na svačinu bagetu s máslem, na odpolední svačinu jogurt a večer chleba se sýrem :D Dnes už jsem víc jak rok bez mléka a čehokoliv, co ho obsahuje, ale asi už je pozdě :) Stresu se ale nevyhnu...

EDIT: Když si to čtu znova, chápu to správně, že lidi s bohatší historií konzumace mléka měli menší výskyt RS? To by snad bylo poprvé co někdo k takovému závěru došel..

Já to chápu tak, že v mléce (předpokládám nepasterované) může být určitý patogen (do skládačky faktorů), který má vliv na vznik RS.

Re: Rizikové faktory prostředí u RS

PříspěvekNapsal: 12 črc 2016 17:37
od Petr75
Full text studie https://www.researchgate.net/profile/Za ... ion_detail

část ve strojovém překladu:

.. Úloha dietních faktorů RS etiologie
byla zvažována, zde naše závěry ukázaly nižší
spotřebu zpracovaného mléka a mléčných výrobků
u RS populace ve srovnání s kontrolní skupinou. v
souladu s našimi výsledky, bylo oznámeno, že

jedním z možných rizikových faktorů pro rozvoj RS je
spojeno s vysokou spotřebou mléka v dětství
- náhlé snížení spotřeby mléka v dospívání
Růst spurt. [26] Nicméně, v rozsáhlé studii provedené
ve 27 zemích bylo prokázáno, že spotřeba kravského mléka
může vést k exacerbaci RS
,

avšak
neexistuje žádný vztah mezi zpracovaným mlékem a
rizikem vývoje RS. Uvažuje se o tom, že
možné mimikry mezi butyrophilin a myelinu
oligodendrocyte glykoprotein může vysvětlit tyto ..