Full text studie
https://www.researchgate.net/profile/Za ... ion_detailčást ve strojovém překladu:
.. Úloha dietních faktorů RS etiologie
byla zvažována, zde naše závěry ukázaly nižší
spotřebu zpracovaného mléka a mléčných výrobků
u RS populace ve srovnání s kontrolní skupinou. v
souladu s našimi výsledky, bylo oznámeno, že
jedním z možných rizikových faktorů pro rozvoj RS je
spojeno s vysokou spotřebou mléka v dětství
- náhlé snížení spotřeby mléka v dospívání
Růst spurt. [26] Nicméně, v rozsáhlé studii provedené
ve 27 zemích bylo prokázáno, že spotřeba kravského mléka
může vést k exacerbaci RS,
avšak
neexistuje žádný vztah mezi zpracovaným mlékem a
rizikem vývoje RS. Uvažuje se o tom, že
možné mimikry mezi butyrophilin a myelinu
oligodendrocyte glykoprotein může vysvětlit tyto ..